Online filmvetítés és beszélgetés – Rules of the Assembly Line, at High Speed

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) Nemzeti Fókuszpontja tisztelettel meghívja Önt
A SZÁGULDÓ FUTÓSZALAG TÖRVÉNYE (Rules of the Assembly Line, at High Speed) című díjnyertes filmjének online vetítésére és az azt követő beszélgetésre.

Időpont: 2021. szeptember 28. (kedd), 14:30–16:30

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) támogatja a lipcsei nemzetközi dokumentum- és animációsfilm-fesztiválon (DOK Lipcse) átadott díjat, a nyertes filmet pedig Európa-szerte – így Magyarországon is – bemutatja annak érdekében, hogy a munkahelyi biztonsággal és egészségvédelemmel kapcsolatos kérdésekre irányítsa a figyelmet.

A filmről:
Az Egészséges Munkahelyek 2020-as évi díjnyertes filmje újra lehetőséget teremt a közös gondolkodásra és beszélgetésre. A nyugat-német kisváros napi 26.000 sertés számára az utolsó állomás, és átmeneti otthon a kelet-európai ideiglenes munkavállalók tömegeinek. Az ország legnagyobb vágóhídjának dolgozói a túlélésért harcolnak – ez különös aktualitást kapott a járvány alatt, ahol ezek az üzemek kifejezetten gócponttá váltak – míg a jogaikért kiálló német aktivisták a helyi hatóságok ellen harcolnak. Ezzel párhuzamosan a müncheni gimnazisták a Vágóhidak Szent Johannája című darabon dolgoznak, és megpróbálják felfogni a régi német szöveget és napjaink kapitalizmusát.

TERVEZETT PROGRAM
A filmvetítést és a beszélgetést – járványbiztonsági okokból – a Zoom videokommunikációs platformon keresztül rendezzük meg. A részvételhez a Zoom alkalmazás mobil vagy desktop változata, illetve működő hangszóró szükséges, a beszélgetésbe bekapcsolódni pedig működő mikrofonnal lehetséges.
14:30–14:35 Köszöntő – Balogh Katalin, a Nemzeti Fókuszpont vezetője
14:35–15:37 Filmvetítés / A száguldó futószalag törvénye (Yulia Lokshina díjnyertes filmje)
15:37–16:30 Beszélgetés a filmről – Gábor Edina egészségfejlesztő szakpszichológus moderálásával

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A résztvevők létszáma 100 főben korlátozott, a jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk.

Regisztrálni 2021. szeptember 27-jén 16:00 óráig a konferencia@publicrelations.hu e-mail-címen lehet, a csatlakozáshoz szükséges információkat regisztrált résztvevőinknek 2021. szeptember 28-án 12:00-ig küldjük el.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük