Projektek

A Magyar Ergonómiai Társaság az elmúlt 25 évben több sikeres programot kezdett és valósított meg.

A fiatalokat célozza az E2O ergonómiai ötletpályázat. A dr. Horváth Péter György által koordinált pályázatban fiatal alkotók olyan művekkel pályázhatnak, melyben az ergonómiai szempontokat fokozottan alkalmazták. A pályázatot támogatja a Magyar Formatervezési Tanács, a fődíj nyertese a következő évi Ergonómiai Nyári Egyetemre kap meghívást.

Az Igyunk (vizet) Juditra! kampányunk a nyári hidratálásra hívta fel a figyelmet. A kampány idején még ez volt az egyetlen ilyen üzenet, így tagjaink aktivitása és kapcsolatai révén harmincat meghaladó sajtó (több TV interjú) megjelenést értünk el – és a céges visszajelzések alapján valóban hozzájárultunk az egészségesebb munkavégzéshez.

Éveken át sikerrel futott az Év munkaszéke pályázat, melyben irodai székek hazai képviseletei és gyártói vehettek részt. A pályázat elismerte a jó minőséget, és hozzájárult az irodai munkahelyek színvonalának emeléséhez, a képernyős munkával járó váz-izomrendszeri megbetegedések visszaszorításához.

A Magyar Ergonómiai Társaság több szakmai anyag fordítását és hazai adaptálását is előmozdította. Kezdeményezői voltunk az Ergonómiai Ellenőrző Pontok 2.0 fordításának, dr. Simon Péternek köszönhetően az MSZ EN ISO 26800:2012 Ergonómia. Általános megközelítés, alapelvek és koncepciók (ISO 26800:2011) szabvány magyar nyelvű megjelenésében, vagy dr. Kaucsek György vezetésével és az MTM Hungária Egyesülettel együtt az EAWS rendszer hazai bevezetésének.

Évente októberben az Ergonómia Ergonómiai Hónapját tartjuk, melyben az aktuális munkavédelmi kampány ergonómiai tartalmát közvetítjük. Lefordítjuk, közzétesszük és használjuk az Európai Ergonómiai Társaságok Szövetsége által készített prezentációs anyagot, mellyel az Európai Munkavédelmi Ügynökség kétéves kampányait támogatja.

Jelenleg az IEA konferenciára készülünk, mely a kreativitás és ergonómia kapcsolatát helyezi középpontba.

A kórházak ergonómiai kialakítása, az egészségügyi intézményekben az ergonómiai kockázatok csökkentése az egészségügyben a legújabban indított programunk.