Képesség-vizsgáló és fejlesztő eljárások fejlesztése – beszámoló

„A tudás hatalom, a munkavállaló érték” című konferencia a CIVIL Zrt. és a Magyar Ergonómiai Társaság szervezésében készült. A rendezvény 2021.09.16-án került megrendezésre 9:00-12:00 között.

A szakmai napot Szvodoba János Tamás a CIVIL Zrt. vezérigazgató helyettes nyitotta meg. Ezt követően a Prof. Izsó Lajos, projektvezető, a MET korábbi elnöke vette át a szót és nyitotta meg a rendezvényt.

Ahol a virtuális tér valósághű. A világsikerű MaxWhere Solutions Zrt. 3D VR platformjának bemutatása a képességvizsgálat szolgálatában. Az előadó röviden bemutatta szóban a MaxWhere Solutions Zrt. platformját és annak lényegét, melynek lényege a 3D immerzív technológia alkalmazása.

Mentális forgatási készség mérése, hogy minden darab a helyére kerüljön. Az előadásban bemutatásra került a szoftver működése. A program lényege, hogy különböző kockákat kell kiegészíteni, vagy a logikának megfelelően kezelni a lehető legrövidebb idő alatt. Az így nyújtott teljesítmény jól modellezi az ipari gyártásban szükséges bizonyos munkafeladatokat.

Merre van az előre? Avagy a siker egyik kulcsa a munkavállaló tájékozódási készsége. Téri tájékozódás vizsgálata egy 3D-s városban. Az előadás során egy videót láthatunk, melyben bemutatásra került a szoftver működése és lényege.

Mindenre kiterjedő aktív figyelem. Monotóniatűrés és a figyelem fenntartás képességének vizsgálata volt. Az adott program nem csak a vagyonőrök, de a buszvezetők, sofőrök és egyéb olyan munkavállalók tesztelésére és fejlesztésére is alkalmas, akiknek állandó hosszútávú figyelésre van szüksége.

Hogyan szimuláljuk a munkát? A munkavállaló fizikai és mentális képességek mérésének bemutatása ErgoScope munkaszimulátor segítségével. Megismerhettük a hazai fejlesztésű munkaszimulátor alapvető működéseit, melyekkel a különféle erőkifejtések (emelés, tolás, stb.) mérésétől az összetettebb feladatokig (pl. szín és méret szerinti leválogatás) számos funkciót lehet számszerűsíteni.

Irány a munkavállalói készségfejlesztés – az ErgoScope munkaszimulátor moduljainak bemutatása a MaxWhere oktatási térben. Lehetőség van a munkaszimulátorral történő mérés kombinálására a MaxWhere 3D immerzív környezetével, így játékosítva a feladatokat.

Beszéljenek a tények. Élő kamerakép-figyelő központ dolgozói számára fejlesztett komplex oktatási tér. A fenti rendszerek gyakorlati alkalmazásának lényege, hogy cégre szabott oktatási portfoliót lehet összeállítani.

Beválik vagy sem? Alkalmasság Tesztelési/Osztályozási Modul (ATOM) avagy a tényeken alapuló munkahelyi alkalmasság-beválás modellező és előrejelző rendszer bemutatása. A szoftver korábbi beválási adatok alapján előre tudja jelezni egy adott vizsgálati eredmény-kombinációhoz tartozó beválást.

Az előadások szándékosan rövidek voltak (általában 10 vagy 20 percesek) és többnyire csak ízelítőt adtak a programok, szoftverek működéséből, viszont lehetőség volt kérdezni. A szervezők várják az érdeklődőket, akikkel részletekbe menően és személyes is megismertetik eddigi fejlesztéseik eredményeit.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.