Proactive Leading Indicators: A guide to measure and manage safety, health and wellbeing at work

Elérhetőek az augusztus végi virtuális konferencia anyagai (diák és videó), mely az Nemzetközi Társadalombiztosítási Szövetség (ISSA) Vision Zero kezdeményezéséhez kapcsolódik. A konferencia angolul zajlott, a videóhoz van angol aláirat.

Az ISSA-hoz szabadon csatlakozhatnak munkavédelemmel foglalkozó szervezetek és szakemberek. A már közel 12 ezer partnert számláló Vision Zero kezdeményezés alapja a biztonság-egészség-jóllét egysége és, hogy minden munkával összefüggő egészségkárosodás megelőzhető. Csak a nulla baleset fogadható el, melyhez egy munkahelyi biztonság kultúra kiépítése vezet. A kezdeményezést alapja a „Hét aranyszabály”, melyhez gyakorlati útmutatók és ellenőrző listák készültek, önfoglalkoztatók számára is. A konferencián mutatták az ehhez illeszkedő indikátorkészletet.

Ugyan az idénre tervezett torontói nagy ISSA kongresszust jövőre halasztották, de 2020. október 5-6. között rendeznek egy ingyenes digitális konferenciát, ahol a koronavírus jelentette kihívásokkal is foglalkoznak.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük