IEA 60 éve

A Magyar Ergonómiai Társaság, a Nemzetközi Ergonómiai Szövetség (IEA) magyar tagja köszönti a hatvanadik évfordulóját ünneplő világszervezetet.

A Nemzetközi Ergonómiai Szövetség (IEA) idén ünnepli 60. évfordulóját. Az 1959-ben egyéni tagsággal alapított társadalmi szervezet ma a világ 53 országából egyesíti az ergonómiai társaságokat. Az IEA regionális és nemzeti hálózatokkal és egyéni tagokkal globális szinten segíti az ergonómiai tevékenységet és az emberi tényező alkalmazását.

Az IEA leglátványosabb tevékenysége a háromévente megrendezésre kerülő kongresszus. Az IEA további tevékenységei az ergonómusok munkáját támogatják, hogy a mindennapokban sikeresen fejleszthessék rendszerek, szolgáltatások, termékek minőségét, a munkavállalók személyes teljesítményét, miközben növelik az emberek egészségét, jól-létét, biztonságát és elégedettségét is.

Az IEA több nemzetközi szervezettel is együttműködik: a Nemzetközi Munkaügyi Szervezettel (ILO) a munka jövőjével kapcsolatos kutatásokkal és innováció fejlesztésével, az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) és a Nemzetközi Szabványosítási Szervezettel (ISO) a betegbiztonsági szabványok kidolgozása során az ergonómiai szempontok érvényesítésével, az egészségügyi ellátás minőségének és biztonságának előmozdításában.

Az IEA további tevékenységei a szakmai követelményekre és a szakma népszerűsítésére összpontosítanak. A műszaki bizottságokban a kimagaslóan felkészült szakemberek százai dolgoznak együtt a tudás, a módszerek és a megoldások fejlesztésében. Az IEA vezető szerepet tölt be az emberi tényezők figyelembe vételéért az ergonómia területén a feltörekvő technológiák területén is.

Az IEA hatvan éve alatt a közös értékeket képviselők kis csoportjából egy olyan meghatározó ernyőszervezetté fejlődött, amelyben több mint 20 000 versenyképes szakember dolgozik együtt egy jobb világ felé.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.