A szimuláció és a szimulátorok ergonómiai célú alkalmazása

A Magyar Ergonómiai Társaság és a ViVeTech Kft. “A szimuláció és a szimulátorok ergonómiai célú alkalmazása” című szakmai napja

A szakmai nap ideje: 2015. október 14, szerda 14:00 – 18:00 között

Helyszín: ViVeTech Kft., H-1118 Budapest, Szüret utca 15.

Program:

 • 14:00 – 14:30 Prof. Izsó Lajos, a Magyar Ergonómiai Társaság elnöke: Megnyitó és bevezető előadás: Az ember-gép-környezet rendszer különböző alrendszerei szimulációjának céljai és lehetőségei: áttekintés az eddigi alkalmazási gyakorlatokról.
 • 14:30 – 15:00 Czabán Csaba, BME PhD hallgatója: Az új magyar fejlesztésű ErgoScope munkaszimulátor alkalmazásával kapcsolatos eddigi tapasztalatok.
 • Jármai Zsófia Vivetech ergonómus szakértő: Ergonómiai vizsgálati módszerek a cloud alapú kollaborativ munkakörnyezetben.
  A papír-ceruza használatán alapuló ergonómiai módszerek (RULA, OWAS, ISO11226) integrálása egy 3D virtuális munkakörnyezetbe. A 2D rendszerben működő módszerek analitikai problémái. A motion capture lehetőségei ergonómiai vizsgálatokra és a felvett mozgás gyors kiértékelése 3D virtuális környezetben.
 • Batizi Béla Vivetech sales/marketing igazgató: A virtuális verifikációs módszerek gazdasági aspektusai.
  Az emberbarát munkakörülmények mérhető gazdasági haszna: alacsony fluktuáció és alacsony táppénzen töltött időarány. A frontloading, a komplexitás és a change management.
 • Ördögh László Vivetech ügyvezető igazgató: A szimulációs ill. virtuális verifikációs eszközök és módszerek az ipari gyakorlatban.
  Az ember-gép-környezet szimuláció legfontosabb komponensei és vázlatos története. Az ember-gép-környezet szimuláció technológiai komponensei. A virtuális verifikáció fogalma és bevezetés a virtuális verifikáció infrastruktúra alkotóelemeibe. A virtuális verifikáció alkalmazási területeinek néhány jellegzetes példával történő bemutatása. Konceptiv és korrektiv eljárások.
 • 17:00 – 18:00: Kerekasztal megbeszélés az elhangzottakról és azok továbbgondolásáról.

A rendezvényen a részvétel előzetes regisztráció mellett ingyenes. Jelentkezés és további információ: Szmodis Krisztina, krisztina.szmodis@vivetech.com, +36305129500

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük